Ana içeriğe atla

Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu,Sakarya Üniversitesi'ne bağlı Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu olarak turizm sektörüne nitelikli insan gücü yetiştirmek üzere 2011 Tarihinde kurulmuştur. Sapanca MYO bünyesinde bulunan Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programları .kuruluşla beraber Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu'na dahil edilmiştir. Bu iki programa, 2012 yılında açılan ve 2014-2015 öğretim yılında ilk öğrencilerini alan Aşçılık Programının ve 2018 yılında açılan Turizm Animasyonu programlarının eklenmesiyle program sayısı dörde çıkmıştır.

Okulumuz 7141 Sayılı Kanun çerçevesinde Sakarya Üniversitesi bünyesinden ayrılarak  18.05.2018 tarihinde Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne bağlanmış ve ismi Sapanca Turizm Meslek Yüksek okulu olarak değiştirilmiştir.