Ana içeriğe atla

Yüksekokulumuzun Misyonu; Kuramsal bilgi, uygulama becerisi ve etik değerlerle donanmış, sektördeki güncel gelişmeleri takip eden, kültürler arası iletişime açık, sürdürülebilirlik ilkelerine bağlı, iş dünyasına uyum sağlayabilen, küresel düzeyde rekabetçi ve nitelikli turizm meslek uzmanları yetiştirmektir.

 

Yüksekokulumuzun Vizyonu; Öğrenci merkezli bir öğrenme deneyimi sağlayan, araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle sektöre katkıda bulunan, çevresel, kültürel ve toplumsal açıdan sorumlu bir eğitim anlayışını benimseyen, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan bir turizm eğitim kurumu olmaktır.

 

Aşçılık Programı

Misyon : Yiyecek ve içecek hizmetleri alanında güncel gelişmeleri takip edebilen, yiyecek üretimi ve sunumu ile mutfak yönetimini sağlayabilen, evrensel nitelikte aşçılar yetiştirmektir.

Vizyon : Öğrenci merkezli bir öğrenme deneyimi sağlayan, çağdaş gereksinimler doğrultusunda mesleki  becerilerle  donatılmış, çevresel, kültürel ve toplumsal açıdan sorumlu bir eğitim anlayışını benimseyen yiyecek içecek sektörüne meslek elemanları yetiştiren öncü bir program olmaktır.

 

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

Misyon : Turizm ve otel işletmecliği alanında güncel gelişmeleri takip edebilen, konaklama işletmelerinin yönetimini sağlayabilen, evrensel nitelikte turizm elemanları yetiştirmektir.

Vizyon : Öğrenci merkezli bir öğrenme deneyimi sağlayan, çağdaş gereksinimler doğrultusunda mesleki becerilerle donatılmış, çevresel, kültürel ve toplumsal açıdan sorumlu bir eğitim anlayışını benimseyen turizm, otel, restaurant ve konaklama sektörüne meslek elemanları yetiştiren öncü bir program olmaktır.

 

Pastacılık ve Ekmekçilik Programı

Misyon : Yiyecek içecek hizmetleri alanında güncel gelişmeleri takip edebilen, pasta ve ekmek üretimi ve sunumu ile evrensel nitelikte meslek elemanı yetiştirmektir.

Vizyon : Öğrenci merkezli bir öğrenme deneyimi sağlayan, çağdaş gereksinimler doğrultusunda mesleki becerilerle donatılmış, çevresel, kültürel ve toplumsal açıdan sorumlu bir eğitim anlayışını benimseyen yiyecek içecek sektörüne meslek elamanı yetiştiren öncü bir program olmaktır.

 

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı

Misyon : Turizm ve seyahat hizmetlerinde, güncel gelişmeleri takip eden, yerli ve yabancı seyahat işletmelerinin biletlerini düzenleyebilen, seyahat acentacılığı ve tur operatörlüğü, tur planlama ve yönetimi yapabilen meslek elemanları yetiştirmektir.

Vizyon : Öğrenci merkezli öğrenme deneyimi sağlayan, çağdaş gereksinimler doğrultusunda mesleki becerilerle donatılmış, çevresel, kültürel ve toplumsal açıdan sorumlu bir eğitim anlayışı benimseyen turizm, seyahat ve eğlence sektörüne meslek elemanları yetiştiren öncü bir program olmaktır.