GELENEKSEL TURİZM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Bu yıl 43’üncüsü kutlanan Turizm Haftası kapsamında Sapanca Turizm MYO tarafından organize edilen 9’uncu Turizm Şenliği düzenlendi. Sapanca Belediyesi Kırkpınar Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen ve Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in de katılım gösterdiği etkinlikte, öğrenciler hazırlamış oldukları stantlarda Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinin turistik ve kültürel tanıtımlarını yaparak, yöresel lezzetleri sergilediler.

Her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası kapsamında Sapanca Turizm MYO’nun organize ettiği Turizm Şenliği düzenledi. Şenliğe Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.  Öğrenciler, Öğretim Görevlisi Recep Yıldırgan yönetiminde hazırlamış oldukları stantlarda Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinin turistik ve kültürel tanıtımlarını yaparak, yöresel lezzetleri sergilediler. Şenliğe Sakarya’nın yanı sıra İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Bursa ve Yalova’dan Aşçılık ve Pastacılık Dernekleri de katılarak ikramda bulundu.  Şenlikte Devlet Konservatuarı öğrencileri de müzik ve folklor performansı gerçekleştirdi.

Şenliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hümeyra Taşçıoğlu Baysal, Sapanca’nın turizm için önemli bir yer olduğunu vurgulayarak, eğitimciler olarak öğrencileri sektörü en iyi şekilde tanıtacak şekilde yetiştirmeye gayret gösterdiklerini söyledi.