AKADEMİK AŞÇILARIN BARİLLA GIDA A.Ş GEZİSİ

Üniversitemiz Sapanca Turizm Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı öğrencileri Bolu’ da bulunan Barilla Gıda Aş. makarna fabrikasına teknik gezisi gerçekleştirdi.

Dünya Mutfağı dersi kapsamında Öğr. Gör. Taner Öztürk önderliğinde gerçekleşen gezide öğrenciler üretim alanlarında makarna hazırlama aşamalarını sırasıyla görerek, durum buğdayının zarar görmeden irmik haline getirildiği devasal değirmenlere hayran kaldılar. Aşama aşama her basamağı yerinde inceleme fırsatı bulan öğrenciler irmiğin, su ve yumurta proteini ile birleşerek makarna hamurunun oluşmasından, hamurun makarna kesim kalıplarından geçirilmesine, kurutulmasına, kesilmesine ve paketlenerek depolanmasına kadar tüm safhalarını yerinde inceleyerek bilgi sahibi oldular.

Fabrika mühendislerinden Sn. Rıdvan Küçük ve Satış pazarlama Departmanı’ndan Sn. Seda Özbük tarafından gerçekleştirilen teorik eğitimle devam eden gezide ise, öğrenciler makarnanın çıkışından, makarnanın tarihsel gelişimine, günümüzde hazırlanan makarnalar ve çeşitleri, kesimleri hakkında da bilgi sahibi oldular.

Bir öğrencinin sorusuna yönelik aldığı cevapta ise bugün soframıza gelen bu markanın Türkiye’ deki pazar payı ve üretim tonajı dikkat çekti.

Öğr. Gör. Taner Öztürk’ün yapmış olduğu teşekkür konuşmasından sonra Sapanca Turizm Meslek Yüksek Okulu müdürlüğü tarafından hazırlanan teşekkür belgelerinin ev sahiplerine takdiminden sonra gezi son bulmuştur.

Bu bağlam’ da bizlere ev sahipliği yapan Barilla Gıda Aş. ve yöneticilerine bir kez daha teşekkür ederiz.