2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Dönemi Tek Ders Sınavları 13 Eylül 2019 Cuma günü yapılacaktır.

Tek ders sınavına girme hakkı olan öğrencilerimiz en geç 11 Eylül 2019 Çarşamba 23.59'a kadar kadar SABİS üzerinden online olarak başvurmaları gerekmektedir. Başvuru yapmayan öğrenciler Tek Ders Sınavı'na giremezler.

Tek Ders Sınavına 4 yarıyılda ki tüm dersleri başarmış tek dersi kalıp mezun olma durumunda olan veya tüm dersleri başarmasına rağmen mezun olmak için 2.00 ortalamayı sağlayamayan öğrenciler başvuru yapabilirler.

BAŞVURU: SABİS > Öğrenci Bilgi Sistemi > Başvurular > Tek Ders Sınavı > Ders Seç ve Kaydet seklinde yapılacaktır. Değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra "Sınav yeri ve saati bilgisi" aynı yerde görünecektir.

• Başvuru yapan öğrencinin tek ders şartlarını sağlayıp sağlamadığı SABIS tarafından yazılım ile kontrol edilir.
  • Öğrencinin başvuru ekranına yalnızca transkriptinde bulunan dersler gelir.
  • Öğrencinin birden fazla başarısız dersi varsa başvuru engellenir.
  • Ders planındaki tüm derslerin alındığı kontrol edilir.

ORTAK DERSLERDEN ( Uzaktan Eğitim ) TEK DERS SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, İngilizce ve Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı derslerinin 2018-2019 Öğretim Yılı Yaz Öğretimi Sonu Tek Ders Sınavı 13 Eylül 2019 Cuma saat 11:00’de Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi T4 Blok Salon - 326 Esentepe Kampüsü de yapılacaktır.

Yukarıda belirtilen derslerin dışındaki tüm derslerin Tek Ders Sınavları Meslek Yüksekokulumuzda yapılacaktır.

-------------------------------------------------------------------------------------

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ LİSANS VE ÖNLİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ MADDE 22
(1)  Mezuniyetleri için tüm derslerden devam şartını yerine getirerek FF veya GR notu aldığı tek dersten veya tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken 2.00 genel ağırlıklı not ortalamasını sağlayamayan öğrencilere seçecekleri bir dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.
(2) Tek ders sınav sonucunda en yüksek notu ( AA ) alması halinde dahi genel ağırlıklı not ortalamasını 2.00’ a yükseltemeyecek öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.
(3) Bitirme Çalışması, Yönlendirilmiş Çalışma gibi uygulama gerektiren derslerden tek ders sınav hakkı tanınmaz.