T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Katkılarıyla Düzenlenen INTERNATIONAL İSTANBUL CULINARY CUP 2020’de, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Turizm Myo Aşçılık Programı Öğrencileri Serhat TEMİZ, Muharrem KINACI Ve Murat UÇAR Üçlüsünden Oluşan Ekip, Kızarmış Panko Eşliğinde Avokado Karides, Soğan Püresi Yatağında Kuzu Fileto, Mouse Tart’tan Oluşan Menü İle Birincilik Kupasını Alarak 3 Altın Madalya Kazanarak Üniversitemizi Temsil Etmişlerdir.

Öğr. Gör. Taner ÖZTÜRK Koçluğunda, Grand Prix Üniversiteler Kategorisinde Yarışan Öğrencilerimiz, Üç Çeşitten Oluşan Menünün Hazırlanması, Pişirilmesi Ve Sunumu İçin 90 Dakika Boyunca Bir Etapta 18 Farklı Üniversite İle Yarışarak Jüriden Tam Puan Aldılar.

Yarışmacıların Tüm Hazırlamış Oldukları Tabaklarda, Jüri; Ön Hazırlık Ölçüsü, Çalışma Yöntemi Ve İş Akış Sıralaması, Hijyen, Hazırlama Becerisi,Zorluk Düzeyi, Atık Miktarı, Pişirme Yöntemi,Zamanlama,Porsiyon Ölçüsü, Görsel Etki, Menü terminolojisi,Lezzet Kombinasyonu Ve Sunumda Hijyen Gibi Kriterlerin Ele Alındığı Yarışmada Öğrencilerimizin Hazırlamış Olduğu Başlangıç, Ana Yemek Ve Tatlı Kombinasyonu İle Göz Doldurdu.

Öğrencilerimizi Tebrik Eder Başarılarının Artarak Devam Etmesini Dileriz.