(SUBÜ) Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin aşçı adayları pasta ve tatlı yapım metotları etkinliğinde bir araya geldiler.
Sapanca Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü lisans eğitimini alan öğrenciler ile Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı ve Pastacılık Ekmekçilik Programı ön lisans öğrencileri bu özel organizasyonda bir araya geldiler.
Aşçı adaylarına pasta ve tatlı yapımı metotları,pasta ve tatlı yapımında güncel yaklaşımlar, sunum teknikleri, tabak süsleme ve çikolata dekoru hakkında bilgiler aktarıldı.
Bu kapsamda Sufle, Tiramisu, Tart Tatin, Missisipi Tart, Budepeşte pasta öğrencilere yaptırıldı.
Sapanca Turizm Fakültesi uygulama mutfağında gerçekleşen organizasyona sektörün değerli şefleri, katılım sağlarken öğrenciler etkinliğe büyük ilgi gösterdi.
SUBÜ öğretim elemanı Taner ÖZTÜRK tarafından organize edilen etkinliğ Şef Halil KESGİN ve Merve Nur ÇİN KESGİN eşlik ettiler. Gerçekleşen etkinlikte eğitmen şefler tarafından, pasta ve tatlı yapım aşamaları öğrencilere en ince ayrıntısına kadar anlatılarak göz alıcı sunumlar hazırlanarak tadımlar yapıldı.
(SUBÜ) Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Taner Öztürk, eğitime vermiş oldukları destek için katılımcılara teşekkür etti.Bu tür eğitimlerin öğrencilerimiz için farkındalık ve çeşitlilik sağladığını belirterek onların mesleğe olan bakış açısını değiştirdiğini ve öğrencilerin kişisel gelişimleri açısından fayda sağladığını yineledi.
Ayrıca bu organizasyonda üniversitemizde aynı alanda fakat farklı eğitim türünde öğrenim gören lisans ve önlisans öğrencilerini bir araya getirdik, bunu yapmamızdaki amaç öğrencilere ekip ruhunu aşılamaktı diye konuştu.
"Mutfakta Başarı İçin Lezzet Üretmek Yetmez"
Bu meslekte yemeği iyi yapmak kadar ,insan ilişkilerinin iyi olmasının , mesleki etik kuralları çerçevesinde bilinçli olmanın önemine değinen ÖZTÜRK, mutfakta çalışan bireyler arasında koordinasyonun kopmaması ve takım çalışması, mutfakta başarının temel anahtarıdır dedi ve bu etkinlikte bu ruhu taşıyan öğrencilere başarı diledi.
Etkinlik katılım sertifikalarının misafir şeflere takdimi ile son buldu.