Ana içeriğe atla

Kültürel temelleri bin yıllara dayanan Türk mutfak mirasını tanıtmak amacıyla her yıl düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası", 22 Mayıs 2024 Perşembe günü Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu’nda Sektörle Buluşma Etkinliği olarak geniş bir katılımla kutlandı ve Yüksekokul öğrencileri kariyer yolculuklarının önemli bir yol göstericisi olan sektör temsilcileriyle buluştu.

 

Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak CANPOLAT ve kamu kurumlarının ilçe yöneticileri, SUBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Serdar ÖZKAN, Prof. Dr. Oğuz TÜRKAY ve Prof. Dr. Ali Fuat BOZ, SUBÜ Sapanca yerleşkesindeki akademik, idari personel ve öğrenciler ile Sapanca sakinlerinin katılımıyla ve Sapanca Turizm MYO öğretim elemanları ve öğrencilerin ev sahipliğiyle düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar ile devam etti.

 

Etkinliğe Yüksekokul bahçesinde açtıkları stantlarda sundukları zengin ikramlarla katkıda bulunan sektör temsilcileri NG Sapanca ve NG Enjoy, Eliteword Grand Sapanca, Richmond Nua, Cabir Deluxe, Ramada Termal Sapanca, Radissonblue Sakarya, Bonvie ve İncipark otelleri ile Köfteci İsmail, Harmony Green Village, Sommario Coffee, Fanes ve Koç Organizasyon işletmeleri teşekkür belgeleri ile onurlandırıldı.

 

Etkinlik gününe ayrıca SUBÜ Kariyer Zirvesi 2024 kapsamında Sommario Coffee Company’den Oytun Burak Gökçen’in öğrencilere yönelik “Nitelikli Kahve Demleme Yöntemleri” eğitimi ve uygulama atölyesi renk kattı.

 

Türk Mutfağı Haftası kapsamındaki Sektörle Buluşma etkinliği, öğrencilerin katıldığı oyunlar ve müzik dinletisi ile Bahar Şenliği niteliğine kavuştu.