Ana içeriğe atla

SAPANCA TURİZM MYO 'da UZAK DOĞU RÜZGARI 

 

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı ve Pastacılık Ekmekçilik Programı öğrencilerine uygulamalı suşi eğitimi ve verilerek Uzak Doğu mutfağı hakkında teorik bilgiler aktarıldı.

 

Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulunun ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona sektörün değerli şefleri, katılım sağlarken öğrenciler etkinliğe büyük ilgi gösterdi.

 

Şef Hakan Korkmaz, Yaren Demir, Rıza Yıldız (Elite Word Grand Sapanca), Şef Mahmut Atınız (Gastro Kulth Berlin-Almanya), Yiyecek içecek müdürü Safa Subay (Sakarya), katılımlarıyla geçen sushi ve yiyecek içecek servis teknikleri eğitimi, staj dönemine ve mezuniyete hazırlanan öğrencilere önemli ölçüde katkılar sağladı. Yapılan etkinlikte eğitmen şefler tarafından, sushi yapım aşamaları öğrencilere en ince ayrıntısına kadar anlatılarak göz alıcı sunumlar hazırlanarak tadımlar yapıldı.

 

Yurt dışında mesleğini icra eden misafir şef Mahmut Atınız öğrencilere, kişisel gelişim ve Avrupa'daki restoran işleyişleri ve mutfak kültürleri hakkında bilgi verirken, şef Hakan Korkmaz yerel ve Uzak Doğu mutfağı hakkında aktarımlar sağladı.

 

Danışman F&B müdürü Safa Subay ise yiyecek ve içecek servis teknikleri süreci hakkında bilgiler vererek, mutfak ve servis arasındaki koordinasyonun önemine değindi.

 

(SUBÜ) Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Taner Öztürk, eğitime vermiş oldukları destek için katılımcılara teşekkür etti.Bu tür eğitimlerin öğrencilerimiz için farkındalık ve çeşitlilik sağladığını belirterek onların mesleğe olan bakış açısını değiştirdiğini ve öğrencilerin kişisel gelişimleri açısından fayda sağladığını yineledi.

Ayrıca bu tür organizasyonların eğitim ve öğrenim açısından çok değerli olduğunu vurgulayarak, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin bir parçası olarak Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu bölümleri ile ilgili sektör paydaşlarını öğrencilerimizle bir araya getirmeye devam ederek, onları sektöre fayda sağlayacak bir şekilde eğitmeye devam edeceğiz diye konuştu.

 

Sushi eğitimi Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Şevki Ulema'nın teşekkür konuşması ve katılım sertifikalarını takdimi ile son buldu.