DİVERSEY’ DEN SERTİFİKALI GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN EĞİTİMİ

Öğrencilerimizi sektör yöneticileri ile buluşturmaya devam ediyoruz. 2018-2019 eğitim öğretim yılı güz dönemi sonuna yaklaşırken eğitimlerimiz tüm hızıyla devam etmektedir.

Sakarya uygulamalı bilimler üniversitesi sapanca turizm meslek yüksekokulu turizm otelcilik ve aşçılık programı öğrencilerimizi Diversey Kimya Sanayi ve Ticaret a.ş.’ i temsilen ilgili firmanın gıda mühendisi Sn. Mahir KAPLAN ile bir araya getirdik.

Eğitim esnasında gıda güvenliği, gıda hijyeni, genel hijyen kuralları, gıda mevzuatındaki yönetmelikler, 5996 sayılı gıda anayasası bilgilendirilmesi, gıda zehirlenmelerini önlemek için üretimde dikkat edilmesi gereken hususlar, taklit ve tağşiş gibi temel konulara değinildi.

Bunların yanı sıra, il gıda laboratuvarlarında gıdaların hangi durumlarda neden analiz yapıldığı, el ve ürün swapların hangi durumlarda alınması gerektiği, temel besin maddelerinin muhafazası ve saklanma koşulları, yetersiz hijyenin işletmelere yüklediği ekstra maliyetlerin neler olduğu, üretimi yapılan ürünlerden neden şahit numuneler almanın amacı gibi sorular da cevaplarını buldu.

Katılımcı öğrenci sayısının yüksek olduğu eğitim küçük bir sınavla son bulurken, isme özel yapılacak olan ‘’gıda güvenliği ve hijyen sertifikası’’ nı almaya hak kazanmak isteyen öğrenciler sınavda bir birbirleriyle yarıştılar.

Eğitmen gıda mühendisi Mahir KAPLAN dersin sonunda yaptığı açıklama da ise Türkiye’de birçok zincir otel, restoran ve yiyecek içecek işletmeleriyle karşılıklı anlaşmalı denetimler yaptıklarını, bu denetimler ile işletmelerin müşterilerine güvenli gıdalar ve sağlığa uygun bir hizmet sunmalarını sağlıyoruz diyerek sözlerine şöyle devam etti Diversey daima hayatı kolaylaştıran öncü bir firma olmuştur ve gelecekte de bunu sürdürecektir. Katılmış olduğu eğitimden çok keyif aldığını belirterek öğrencilere ve okul yönetimine teşekkürlerini iletti.

Okulumuz aşçılık program başkanı Öğr. Gör. Taner ÖZTÜRK’ ün misafir eğitmene, Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu adına teşekkür belgesi takdim edilmesiyle son buldu.