Ana içeriğe atla

EKMEK YAPIM TEKNİKLERİ DERSİMİZDE BU HAFTA

Bu haftaki ekmek yapım teknikleri dersimize Lalorinne Bakery Group ‘un deneyimli şefleri ile öğrencilerimizi buluşturduk. Günümüzde ekmekçilik ve ekmek yapım teknikleri hakkında teorik ve uygulamalı olarak keyifli bir ders geçirildi.

Ekmeğin ham maddesi olan buğdayın yapısı, buğdayın öğütülerek un haline getirilmesi, ekmek yaparken dikkat edilmesi gereken temel esaslar, püf noktaları, ekmeği çeşitlendiren tahıllar ve daha birçok konu ele alındı. Bunun yanı sıra tamamen el emeğiyle ve yapımının her aşamasında ufak detaylara büyük önem verilerek yapılan, ustalık ve el becerisiyle kabuk ve iç yapısının ideal sertlik ve nemde olması için yapılan Artizan Ekmek yapımı da uygulamalı olarak anlatıldı ve aşçılık programı öğrencileri mutfaklarında kendi ekmeklerini yaptılar.

Eğitimin sonunda Lalorinne Bakery Group çalışanları şef Merve Burcu Akbulut , şef Barış Badur, şef Yüce Küçükyılmaz’ a  teşekkür belgeleri  Sapanca Turizm Myo adına aşçılık programı öğretim görevlileri Taner Öztürk , Evrim Karaca tarafından takdim edildi.