Turizm Elçileri Sakaryamızın Güzelliklerini Keşfe Çıktılar

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm ve Tanıtım Şube Müdürlüğü ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu organizasyonuyla ilimize yeni gelen ve turizm alanında öğrenime başlayan 1.sınıf öğrencilerine yönelik tanıtım gezisi düzenlendi. Geziye; Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Aşçılık Programı öğrencilerinin yanı sıra üniversite bünyesinde yeni kurulan Turizm Animasyon Programı öğrencileri de katılım sağladı.

Turizm ve Tanıtım Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Sakaryamız denizi, gölleri, yaylaları, akarsuları, ormanları ile ülkemizin en güzel köşelerinden biridir. Doğal güzelliklerinin yanında tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması hasebiyle görülmesi gereken kültürel zenginliklere de sahiptir. Turizm öğrencilerinin her birinin ileride birer “Turizm Elçisi” olabileceklerini varsayımıyla bu öğrencilerimizin önce okudukları şehri tanımaları ve keşfetmeleri son derece önemlidir. Bu bağlamda Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulumuzla bu adımı atmış olmak Sakaryamızın tanıtımına orta ve uzun vadede de önemli katkı sağlayacaktır.”

Turizm değeri açısından eko (doğa) turizmi başta olmak üzere kültür turizmi anlamında da çok çeşitlilik gösteren Sakaryamızın turizm öğrencilerine tanıtılmasına Kuzey ve Güney destinasyonlarıyla başladık. Kuzey destinasyonu olarak Acarlar Longozu, Poyrazlar Gölü, Karasu-Kocaali Sahilleri ve Maden Deresi; güneyde ise Tarihi Taraklı İlçesi, Alifuatpaşa Bayezid Köprüsü hakkında bilgilendirme turu düzenlendi. Tanıtım gezisinin ilk etabı Adapazarı şehir merkezinde bulunan Adakule, Maltepe Park ile Tarihi Çark ziyareti ve Ofis Sanat Merkezi’nde ilimizi anlatan sinevizyon gösterimiyle sona erdi. Önümüzdeki süreçte de imkanlarımız bu etkinliklerin yelpazesini genişleterek sürdürmeyi hedefliyoruz.

ÖĞRENCİLERİN GÖRÜŞLERİ:

Hazal Tüfekçioğlu 18 Denizli

Sakarya gerçekten çok güzel bir şehir, burada okumak bir ayrıcalıktır bence. Geziyi tertip eden Büyükşehir Belediyemize ve okulumuza ayrıca teşekkür ediyorum. Böyle bir organizasyona dahil olmuş olmaktan mutluyum.

Beyza Zengin 18 Kocaeli

Kocaeli’de yaşamış bir insan olarak bu kadar yakın mesafedeki komşu ilimizdeki güzellikleri keşfetme imkanı buldum. Özellikle Acarlar Longozu ile Taraklı İlçesi çok etkileyiciydi.

İlayda Çiftçi 18 Eskişehir

Acarlar Longozu gibi değerli bir tabiat harikasının bulunması Sakarya için önemli bir şans. Büyüleyici bir atmosfere sahip bir mekan burayı görme fırsatı bulduğumuz için kendimi şanslı addediyorum. Adakule’den kuşbakışı şehri izlemek çok etkileyici.

Kubat Özgür Göksel 21 İstanbul

İstanbullu bir sakin olarak sükunet ve huzurun ne anlama geldiğini Sakarya’ya gelince özellikle bu gezi vasıtasıyla daha iyi anladım. İstanbul gibi bir metropolden sonra Sakarya huzur için adeta ilaç gibi geldi.

Atakan Mert 19 Rize

Sapanca ilçesinde okuyoruz, her taraf yeşil memleketimi aratmıyor doğrusu. Tabi Sakarya’nın artıları çok; özellikle Acarlar Longozu müthiş bir yer olduğunu bu gezide görmüş olduk; sadece yeşil değil aynı zamanda bir tabiat harikası. Adakule bu şehir için bir kazanç olmuş Sakarya’ya genel bir bakış atmak isteyenler mutlaka uğramalı.

Oğulcan Gül 20 İstanbul

Ben deniz tutkunu bir insanım, Karasu’da yapılan tesiste oturup denizi izlemek insana huzur veriyor. Plajlarının uzunluğu da etkileyici, belediyedeki rehber arkadaş kumunun sağlık açısından çok faydalı olduğunu belirtti. Doğrusu yazın mutlaka kumunu da keşfetmek isterim.

İlayda Şale 19 İstanbul

Sakarya’daki turizm destinasyonları bence herkes tarafından keşfedilmeli. Sakarya, hem tarih hem de doğa olarak çok değerleri olan bir il, özellikle doğası muhteşem. Sakarya Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ve hocalarımıza bizlere bu yerleri görme fırsatı sağladıkları için çok teşekkür ediyorum.