Ana içeriğe atla

SUBÜ’den Liselilere Uygulamalı Makarna Eğitimi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu tarafından, Sapanca Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitim programı düzenlendi.

 

SUBÜ Sapanca Turizm MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Taner Öztürk’ün yürütücülüğünde gerçekleştirilen eğitimde, öğrencilere İtalyan mutfağına ait taze makarna yapımı ve makarna sosları uygulamalı olarak gösterildi. Eğitim süresince Öğr. Gör. Öztürk’e, Aşçılık Programı mezun adayları Serra Peksöz ve Melike Keskin asistanlık yaptı.

 

Etkinlik kapsamında öğrenciler; tagliatelle, fettucine, ravioli,tortallini gibi taze makarna çeşitlerini hazırlarken, domates bazlı ve kremalı soslar başta olmak üzere farklı makarna soslarının tekniklerini öğrendi. Ayrıca, İtalya’nın öne çıkan peynirleri arasında yer alan parmesan ve ricotta hakkında detaylı bilgi verilerek, bu peynirlerin üretim süreçleri, kullanım alanları ve çeşitleri tanıtıldı. Eğitimin bir diğer önemli başlığında ise semolina ununun besin değeri ve profesyonel mutfaklardaki kullanım alanları ele alındı.

 

Sapanca Lokman Hekim MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenlerinden Gözde Öztürk’ün ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler hazırladıkları ürünleri tatma fırsatı buldu. Etkinliğin sonunda okul müdürü Mehmet Ali Garip, eğitime katkı sunan Öğr. Gör. Taner Öztürk’e teşekkür ederek plaket takdim etti.

 

Program sonunda, üniversiteye hazırlık sürecindeki öğrencilere SUBÜ’nün ilgili bölüm ve programları hakkında bilgilendirme yapılarak, yükseköğretim olanakları ve kariyer yönelimleri konusunda farkındalık kazandırıldı.