Türk Mutfağı Haftası Sapanca Turizm MYO’da Coşkuyla Kutlandı
Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu, 23 Mayıs 2025 tarihinde Türk Mutfağı Haftası kapsamında geleneksel ve yöresel tatların sergilendiği kapsamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Programa Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan ile Prof. Dr. Oğuz Türkay da katılım sağlayarak öğrenciler ve katılımcı firmalarla bir araya geldi. Etkinlik, Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şevki Ulema’nın hoşgeldiniz konuşmasıyla başladı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık yaptığı konuşmada Türk mutfağının zenginliğini genç şef adaylarının üretimi ve yerel firmaların katkılarıyla bir araya getirmenin önemine vurgu yaptı, katılımcı kuruluşlara günün anısına teşekkür plaketi verdi.
Etkinliğe ayrıca üniversitemizin Spor Bilimleri Fakültesi Halk Oyunları Ekibi de renk kattı. Ekibin sergilediği halk oyunları gösterisi büyük beğeni toplarken, katılımcılara kültürel zenginliğin sadece tabakta değil, sahnede de yaşatıldığı keyifli anlar sundu.
Etkinlik kapsamında ayrıca Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin kuruluşunun 7. yılı da kutlandı. Bu anlamlı yıl dönümü, Pasta ve Ekmekçilik Programı Öğr. Gör. Onur Tugay ve program öğrencileri tarafından hazırlanan özel pastanın kesilmesiyle taçlandırıldı.
Etkinlikte yerel ve ulusal ölçekte tanınan çok sayıda kuruluş, Türk mutfağının zenginliğini yansıtan lezzetleriyle stant açtı. Öğrencilerle Katılımcılar arasında:
AD MORE & KÜNEFİTO (Künefito Lezzet Topları),
ADIBAHÇE (Atıştırmalık İkramlar),
BALIKESİR AŞÇILAR VE PASTACILAR DERNEĞİ (Höşmerim ve Yöresel Ürünler),
CABİR DELUXE SAPANCA (Nohutlu Pilav),
ELITE WORLD GRAND SAPANCA,
GAZİBEY BAKLAVA (Baklava),
GEDİK PİLİÇ (Ekmek Arası Tavuk Döner & Ayran),
GÜNEŞOĞLU PEYNİR AŞ. (Ayran Standı),
İNCİ PARK OTEL (Aşure),
KOÇ ORGANİZASYON
KÖFTECİ İSMAİL (Islama Köfte),
NG SAPANCA OTEL & NG ENJOY OTEL (Çiğ Köfte),
On7 SAPANCA Private ( içli pilav, Coffee Break),
On7 Otel Serdivan,
PORLAND PORSELEN,
RADISSON BLU SAKARYA (İrmik Helvası ve Atıştırmalıklar),
RAMADA TERMAL SAPANCA (Dartılı Keşkek),
SAPANCA LOKMAN HEKİM TML (Şekerpare),
STMYO Aşçılık ve Pastacılık Programı (Dondurma),
TUNATAN (Cezerye),
kurululuşları da çeşitli ürünlerle katkı sundular.
Sapanca Turizm MYO öğrencileri ve akademisyenleri ürün hazırlığı, sunumu ve organizasyonun birçok alanında aktif rol aldı. Ayrıca etkinlik süresince, katılımcı işletmeler öğrencilerle birebir iletişim kurarak mesleki kariyerlerine katkı sağlayacak öneri ve deneyimlerini paylaştılar.
Etkinlik, hem öğrencilere uygulamalı tecrübe kazandırdı hem de Türk mutfağının zenginliğini sergileme imkânı sundu. Program, protokolün stantları ziyaret etmesi, halk oyunları gösterisi, yıl dönümü pastasının kesilmesi, öğrenci ve firma temsilcileriyle yapılan sohbetler ile sona erdi.