Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu, Sakarya Üniversitesi'ne bağlı Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu olarak turizm sektörüne nitelikli insan gücü yetiştirmek üzere 2011 tarihinde kurulmuştur. 1995 yılında Sapanca MYO bünyesinde açılan Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri programları kuruluşla beraber Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu'na dahil edilmiştir. Bu iki programa, 2012 yılında açılan ve 2014-2015 öğretim yılında ilk öğrencilerini alan Aşçılık, 2018 yılında açılan Turizm Animasyonu ve 2022-2023 öğretim yılında ilk öğrencilerini alan Pastacılık ve Ekmekçilik programlarının eklenmesiyle program sayısı beş olmuştur.

Okulumuz 7141 Sayılı Kanun çerçevesinde Sakarya Üniversitesi bünyesinden ayrılarak 18.05.2018 tarihinde Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne bağlanmış ve ismi Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir.