Sapanca Turizm  Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri Sakarya Turizmini Keşfetti

SUBÜ Sapanca Turizm MYO öğrencilerinin geleneksel hale gelen Sakarya turizmini keşfi yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Öğr. Görevlisi Erkan TÜRKSEVEN rehberliğinde ona eşlik eden öğretim elemanları ile birlikte gerçekleşti.

Turizm okuyan öğrencilerin, ilk başta yaşadıkları yerin turizmini tanıması gerektiği düşüncesiyle ortaya çıkan turizm gezisinde öğrenciler bu yılda keyifli zaman geçirdiler.  Sakarya Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Tanıtım Şube Müdürlüğünün desteği ile Sakarya’nın tarihi, kültürel değerleri ve doğal güzelliklerinin yer aldığı birçok noktayı gezdi.

14 ve 15 Ekim tarihlerinde yapılan gezinin programında Poyrazlar Gölü, Sakarya Botanik Vadisi, Acarlar Longozu, Maden Deresi, Karasu Sahil Park, Sakarya İl Ormanı, AlifuatpaşaKuva-yi Milliye Müzesi, Geyve II. Beyazıt Köprüsü, Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve her yeri tarih kokan şirin ilçe Taraklı gibi Sakarya Turizmini oluşturan bir çok yer öğrencilere tanıtıldı.

Okudukları bölgenin tarihi ve turistik yerlerini tanıma fırsatı bulan öğrencilerimizin geziye olan yoğun ilgisi mutluluk vericiydi. Eğlenceli ve öğretici nitelikteki bu gezinin olmasındaki katkılarından dolayı Sakarya Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Tanıtım Şube Müdürlüğü’ne, destek veren müdürümüz Doç. Dr. Şevki ULEMA’ya, gezinin olması için iletişime geçerek yoğun çaba harcayan Öğr. Görevlisi Erkan TÜRKSEVEN’ e ve destek veren bölüm  hocalarımıza teşekkürlerimizi sunarız.